USR – Foamea de bani şi incompetenţa PSD-PNL îi împing spre faliment pe transportatori

Politica

Incapacitatea Guvernului PSD-PNL de a gestiona şi rezolva problemele cu adevărat importante pentru cetăţeni i-a scos, astăzi, în stradă pe transportatori şi o parte dintre fermieri, după ce, zilele trecute, medicii şi elevii şi-au strigat nemulţumirea în spaţiul public. După modelul „vorbe, nu fapte”, atât de drag premierului Ciolacu, şi această problemă este privită la Palatul Victoria cu ridicări din umeri.

Printre problemele care i-au scos pe transportatori în stradă se numără preţurile la poliţele RCA care au tot crescut în ultimii ani şi creşterea cu 30 de bani, de la 1 ianuarie 2024, a accizei la motorină. Eşecul privind intrarea României în Schengen, care se traduce în zile la rând de coadă în vămi, precum şi lipsa autostrăzilor, care pune ore suplimentare şi multă incertitudine în activitatea transportatorilor reprezintă, de asemenea, cauze ale protestului de astăzi.

„Toate acestea fac ca transportatorii români să nu fie competitivi la nivel european. Transportatorilor le e tot mai complicat să îşi ţină oamenii, să găsească noi angajaţi, să-şi ţină afacerile pe linia de plutire. În ritmul actual, foamea şi incompetenţa PSD-PNL îi împing spre faliment. În plus, costuri mai mari pentru transportatori înseamnă automat preţuri mai mari la raft pentru toţi românii”, declară Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Cât priveşte problema poliţelor RCA, USR a atras atenţia, în repetate rânduri, că Autoritatea de Supraveghere Financiară a reglementat piaţa atât de prost încât a blocat concurenţa onestă, permiţând, în schimb, schemelor piramidale să funcţioneze.

„Rezultatul e că toate cele patru mari falimente pe care le-a avut România se plătesc acum din Fondul de garantare a asigurărilor, alimentat tot din preţul RCA. În toţi anii aceştia, problema principală a celor de la ASF a fost cum să-şi crească salariile deja exorbitante, dându-şi salarii în plus. Mitul salariilor mari la stat care atrag competenţă.

De fapt, atrag politruci. Cinci din cei nouă foşti conducători ai ASF au primit noi mandate din partea PSD-PNL. ASF trebuie desfiinţat şi reînfiinţat de la zero”, precizează Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei. Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *