USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă

Politica

Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, grevă generală în Educaţie şi alte proteste în pregătire, ratarea aderării la spaţiul Schengen, PNRR întârziat şi pensii speciale intacte. Acestea sunt câteva dintre „realizările” Guvernului Ciucă.

Cătălin Drulă, preşedintele USR, a prezentat, joi, o nouă ediţie a Cărţii negre a guvernării PSD-PNL – Bilanţul Guvernului Ciucă, înainte de producerea rocadei şi preluarea funcţiei de prim-ministru de către liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Suntem la finalul primei părţi dintr-un film de groază care se numeşte Guvernarea PSD-PNL. Înţelegem că mâine se încheie partea numită Nicolae Ciucă şi începe episodul Marcel Ciolacu. Premierul Ciucă va intra probabil în istorie ca având cel mai dezastruos mandat de premier de după Revoluţie. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără patronul Klaus Werner Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL şi l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eşuat în mod catastrofal în proiectul România Educată, cel care a trădat România. Klaus Iohannis este marele trădător al României şi patronul acestei guvernări”, declară Cătălin Drulă.

În urma guvernării PSD-PNL rămân cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani – inflaţie de 20% la alimente -, dublarea ratelor românilor, o gaură la bugetul de stat de cel puţin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, un curs euro care a făcut trei recorduri succesive săptămâna trecută.

În plan extern, guvernarea PSD-PNL se poate lăuda cu cea mai mare ratare din ultimii 20 de ani: ratarea aderării la spaţiul Schengen.
„Cifrele economice ale acestei guvernări sunt dezastruoase şi ele au impact direct în buzunarul oamenilor. De aceea avem profesori în stradă astăzi, de aceea se pregătesc să iasă alte categorii. De aceea există o nemulţumire colosală în societatea românească: aproape 4 din 5 români cred că România merge într-o direcţie greşită şi s-au săturat de această guvernare. Singura realizare a Guvernului PSD-PNL: salvarea pensiilor speciale. Nicolae Ciucă pleacă din mandat cu pensia specială de 18.000 de lei intactă. S-a luptat cu dinţii şi cu ghearele să îşi păstreze această pensie, să păstreze în România sfidarea, nesimţirea şi privilegiul”, precizează preşedintele USR.

Liderul opoziţiei a mai punctat că este momentul cel mai de jos al mandatului dezastruos de 9 ani al preşedintelui Iohannis. Momentul în care va da din nou, a patra oară, mandatul către PSD să continue acest film de groază numit guvernarea PNL-PSD.

Cartea neagră a guvernării PSD-PNL – Bilanţul Guvernului Ciucă – AICI: https://usr.ro/wp-content/uploads/2023/05/Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL.pdf
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *