Vaccinul Johnson & Johnson – a doua doză îi crește eficiența la 94%

Social

Compania Johnson & Johnson a spus marți că administrarea unei a doua doze din vaccinul său contra Covid-19 la două luni după prima a crescut eficiența produsului la 94% contra formelor moderate sau severe ale bolii, transmite Reuters.

Procentul este semnificativ mai mare decât protecția oferită de administrarea unei singure doze.

Președintele american Joe Biden militează pentru doze de rapel în contextul creșterii numărului de spitalizări, iar J&J, singurul producător de vaccin într-o singură doză aprobat în SUA, este presat să aducă date despre eficacitatea dozei suplimentare.

Compania a ”generat acum dovezi că rapelul crește protecția contra Covid-19”, a declarat Paul Stoffels, directorul științific al J&J.

Potrivit companiei, rapelul efectuat la două luni după prima doză mărește de 4-6 ori nivelul de anticorpi. Dacă este efectuat la șase luni după prima doză, nivelul de anticorpi urcă de 12 ori, potrivit datelor, sugerând că beneficiul crește odată cu lungimea intervalului dintre doze.

Efectele secundare ale regimului cu două doze este comparabil cu cel din testele cu una singură. Datele nu au fost încă evaluate, dar vor fi trimise spre publicare în lunile următoare, a mai precizat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *