salvini

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini – la Ambasada Rmâniei din Italia

Externe

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei (șeful Ligii, extrema dreaptă) a fost invitat miercuri la Ambasada României din Roma, la o recepţie organizată cu ocazia preluării preşedinţiei României la Consiliului European.

„Îi mulțumesc poporului român pentru contribuția lui la comunitatea noastră. Este cea mai mare comunitate din Italia. Treaba mea este ca în fiecare zi să protejez marea majoritate a românilor pentru a-i feri de de cei care-i amenință”, a afirmat Salvini la începutul discursului.

Ambasadorul României, George Bologan a adăugat că prezenţa ministrului italian de Interne la eveniment este „un semnal politic puternic pentru raporturile tradiţionale dintre popoarele şi Statele noastre”.

Salvini, care este și ministru de Interne, a vorbit despre comunitatea de români din Italia, care este „bine integrată” și despre firmele italiene din România:

„Am fost în România, pentru a asculta şi a primi cererile venite din partea a peste 20.000 de firme italiene, care s-au mutat în acea ţară, care de multe ori nu s-au limitat a delocaliza, ci s-au dezvoltat internaţional, aducând dorinţa noastră de a munci, de a face, de a construi, mai ales în acest moment istoric de încetinire a economiei. La nivel internaţional e nevoie să se meargă mai departe, nu de a ne întoarce, ci să ne sprijinim de ţări prietene: îmi amintesc foarte bine de întâlnirea cu preşedintele Camerei şi cu colega mea, ministrul de interne, acum opt luni i-am întâlnit, concret, pe toţi colegii de la Interne”.

De asemenea,Salvini a vorbit despre preluarea preşedinţiei României la Consiliului European şi, despre necesitatea ca Europa să nu îşi uite rădăcinile iudeo-creştine.

„Îmi doresc ca preşedinţia României să uşureze această întoarcere la rădăcini, spre a ne uita la viitor, pentru că datele economice, bunăstarea, progresul social, sunt fundamentale, însă e important să te prezinţi celeilalte părţi a lumii aşa cum eşti, amintind cine suntem şi de unde venim: că suntem bărbaţi, femei, taţi, mame, limbi, istorie, culturi, religii, tradiţii, pe care nu vrem să le impunem, evident, nimănui, ci să le oferim restului lumii”,a afirmat Salvini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *