vicepresedinte SUA

Vicepreședintele SUA Mike Pence – vine în România

Externe

Premierul Viorica Dăncilă a avut o convorbire telefonică, joi, cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cei doi au reiterat relația bilaterală excelentă. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională.

În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, premierul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră, după cum se arată în comunicatul transmis de Guvern.

“Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă și pentru evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate.

Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră.

De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră.

La rândul său, vicepreședintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relației cu SUA, remarcând contribuțiile semnificative ale țării noastre în plan bilateral și multilateral. Totodată, înaltul oficial american a evidențiat importanța acordată de Administrația SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul de la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *