orban

Viktor Orban – Ungaria nu va permite desfăşurarea niciunei demonstraţii de susţinere a ”organizaţiilor teroriste”

Externe

Ungaria nu va permite desfăşurarea niciunei demonstraţii de susţinere a „organizaţiilor teroriste”, a declarat vineri pe postul public de radio premierul ungar Viktor Orban, adăugând că toţi cetăţenii ungari trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent de religie sau origine, relatează Reuters şi MTI.

„Este şocant că în Europa au loc manifestaţii de susţinere a teroriştilor”, a spus Orban, referindu-se la reacţiile din Europa la atacul lansat sâmbătă de Hamas asupra Israelului.
„Au fost încercări chiar şi în Ungaria. Dar nu vom permite manifestaţii de susţinere a organizaţiilor teroriste, întrucât aceasta ar crea o ameninţare teroristă pentru cetăţenii ungari”, a explicat acesta.

El a subliniat că pandemia, războiul din Ucraina şi acum atacul terorist din Israel au arătat că „trăim într-o eră periculoasă”, iar statul ungar trebuie să rămână ferm şi să „nu tolereze” nicio diminuare a securităţii în ţară, amintind că Ungaria găzduieşte una din cele mai mari comunităţi evreieşti din Europa.

„Fireşte, este o lume diversă… la fel ca în Israel”, a mai spus Viktor Orban, adăugând că, indiferent de opiniile politice, „toţi sunt cetăţeni ai Ungariei şi statul ungar trebuie să-i protejeze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *