Viza lui Novak Djokovic a fost anulată de ministrul Imigrației din Australia

Sport

Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a anulat viza australiană a lui Novak Djokovic pe motiv că este „în interesul public o astfel de măsură’”.

Ministrul și-a folosit puterile discreționare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți. Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri.

“Mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic pe motiv de sănătate și de bună ordine. A fost în interesul public să procedez așa. Această hotărâre a venit după ordinele oferite de Curtea Federală, pe data de 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă, pe motive de echitate procedurală. Când am luat decizia, am ținut cont de informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și de domnul Djokovic. Guvenul Morrison este angajat ferm să protejeze granițele Australiei, în special în ce privește pandemia de COVID-19. Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, a transmis Alex Hawke.

Avocații liderului mondial pregătesc contestarea deciziei ministrului. Dacă nu vor avea câștig de cauză, tenismenul sârb nu va mai putea primi viză de Australia timp de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *