Vizita ambasadorului Ucrainei la MApN

Politica

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a primit miercuri, 28 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, vizita ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, informează MApN într-un comunicat.

“Agenda discuţiilor a vizat aspecte de actualitate şi evaluări privind războiul din Ucraina, precum şi stadiul sprijinului acordat Ucrainei în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic şi economic.
A fost reiterată poziţia României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susţine organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, ministrul român al apărării evidenţiind susţinerea fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean.

Oficialul român a reasigurat partenerul de implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei, exemplificând cu asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea războiului, funcţionarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât şi prin suportul acordat în criza exportului de cereale”, se arată în ccomunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *