Volodimir Zelenski a vizitat infrastructura distrusă din Herson  -“Vom restabili totul, vom reconstrui totul”

Externe

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat joi la Herson (în sudul ţării), unde a vizitat o parte din infrastructura distrusă de trupele ruse, transmite The Guardian. Zelenski a decorat soldații care participă la apărarea regiunii Herson.

Vizita a avut loc într-o regiune în care Ucraina a organizat o contraofensivă de succes împotriva forțelor rusești la sfârșitul anului trecut şi a fost a doua deplasare în afara Kievului în această săptămână. Miercuri, el a vizitat trupele din apropierea orașului Bahmut, aflat pe linia frontului estic.
Joi, sub imaginile de la vizita sa în regiunea Herson, care au fost postate pe Telegram, Zelenski a scris: Nu am văzut nimic: Am vorbit cu locuitorii despre problemele și nevoile lor actuale. Vom restabili totul, vom reconstrui totul. La fel ca în cazul fiecărui oraș și sat care a suferit din cauza ocupanților.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Posad-Pokrovske, conform imaginilor difuzate de preşedinţia ucraineană, o localitate care a suferit importante distrugeri şi a fost ocupată de trupele ruse până la retragerea lor toamna trecută.
Zelenski a decorat soldații care participă la apărarea regiunii Herson “Este o onoare pentru mine să salut luptătorii, mulțumesc că ne protejează integritatea teritorială, suveranitatea statului nostru. Aş vrea să vă mulţumesc vouă şi tuturor fraţilor voştri care astăzi sunteţi alături de noi, dar şi celor care, din păcate, nu mai sunt – ei sunt în inimile, amintirea şi istoria noastră” a transmis preşedintele ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *