parlamentul european

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale

Politica

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram.
Europarlamentar Carmen Avram:

“Timp de peste 18 luni, în Comisia ANIT, care s-a transformat subit într-un câmp de bătălie între fermieri și ONG-uri, au avut loc discuții adesea divergente.

Timpul de transport, indiferent dacă vorbim de transportul maritim sau terestru, a reprezentat elementul central al disputelor, care pe alocuri au depășit limitele bunului simț. Dacă aceasta limitare ar fi fost adoptată, ar fi dus la interzicerea definitivă a exportului de animale vii din UE și, implicit, din România.

Cu toate acestea, prin poziționarea fermă și constantă a celor doi responsabili politici români – Daniel Buda, raportor și coordonator EPP și Carmen Avram, coordonator S&D – ceea ce părea imposibil a devenit posibil. Documentul a fost adoptat în Plen, fără amendamentele periculoase pentru România.

Fermierii sunt, însă, marii câștigători ai votului din plenul Parlamentului European! Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că bunăstarea animalelor în timpul transportului nu este negociabilă, trebuie să fie respectată si aplicată indiferent de durata transportului, de distanțele parcurse și destinația finală.

Cei doi europarlamentari au susținut în permanență, în comisia de anchetă ANIT, că limitarea transportului de animale vii nu putea fi acceptată deoarece de această activitate depinde însăși existența a milioane de oameni care au nevoie de oportunități și nu de interdicții.

În cele 18 luni de negocieri, găsirea unor soluții potrivite, care să protejeze atât interesele fermierilor, cât și să garanteze condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului, nu a fost o sarcină ușoară.
Varianta favorabilă României a fost adoptată în Plenul Parlamentul European cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotriva și 78 de abțineri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *