Ziua Europeană a Limbilor marcată la București de Institutul Cultural Român

Lifestyle

Institutul Cultural Român invită publicul la sediul său din Aleea Alexandru nr. 38, sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 15:00, pentru a sărbători împreună Ziua Europeană a Limbilor. Expoziția de carte „Literatura română tradusă în alte limbi”, mini-recitalul etnografului și acordeonistului Shaun Williams, prezentarea „15 ani de cursuri de limba română pentru străini la ICR“ și lecțiile demonstrative de limba română alcătuiesc un program care se va încheia cu o degustare și prezentare de vinuri românești cu Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai cunoscuți somelieri români.

Clusterul EUNIC România a ales Egalitatea în Educație ca temă pentru această ediție a Zilei Europene a Limbilor. Institutele culturale din cadrul rețelei EUNIC România și Reprezentanța Comisiei Europene invită adulții și copiii la un program special dedicat acestei zile, subliniind importanța învățării limbilor străine nu doar la școală, ci de-a lungul întregii vieți. În prima parte a zilei, de la ora 10:00, Goethe-Institut găzduiește la sediul său din Calea Dorobanți nr. 32 un panel de discuții moderat de Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut București, având tema „Cum poate/Cum ar trebui să sprijine învățarea limbilor străine probleme precum egalitatea, incluziunea și diversitatea?“, la care va participa Oana Valentina Suciu, lector universitar la Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice și expert ICR în perioada 2005-2018. De la ora 11:15 sunt programate workshop-uri cu acces liber organizate de Goethe-Institut, British Council, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar, Institutul Cervantes, Institutul Francez și Fundația Culturală Greacă.

Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, Institutul Francez, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar și Institutul Yunus Emre Alte își vor deschide sediile începând cu ora 15:00.

ICR și partenerii săi din clusterul EUNIC România invită deopotrivă studenţi, profesori, lingvişti, reprezentanţi ai corpului diplomatic din România, dar și publicul larg interesat de învățarea limbilor străine.
Mai multe informații pe https://www.icr.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *