Ziua Mondială a Libertăţii Presei

Social

În declaraţia de la Windhoek se sublinia că „o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”. În democraţie, libertatea este valoare şi principiu, iar Libertatea Presei reprezintă un pilon principal, scrie CNA într-o postare pe pagina de facebook.

“Consiliul Naţional al Audiovizualului are misiunea, prin rolul care i-a fost atribuit prin lege, de a asigura o piaţă a audiovizualului bazată pe libertate de exprimare, pluralism şi concurenţă, în conformitate cu rolul său de a asigura respectarea de către posturile de televiziune şi radio a normelor privind informarea corectă, viaţa privată, demnitatea umană şi protecţia minorilor.

Toată această arhitectură are la bază un parteneriat pentru informare corectă în condiţii de libertate a presei, parteneriat pe care ne dorim să-l subliniem în Ziua Mondială a Libertăţii Presei, azi, 3 mai 2023.
Întotdeauna, o presă liberă şi responsabilă generează o societate democratică puternică şi favorabilă incluziunii şi are un rol principal în protejarea şi promovarea drepturilor omului. Singura modalitate eficientă de a lupta împotriva unei idei despre care credem că poate dăuna valorilor, principiilor şi idealurilor democratice este încercarea de a susţine validitatea punctelor de vedere alternative.

Vom continua să asigurăm şi să păstrăm libertatea presei, vom rămâne parteneri pentru protejarea libertăţii presei, astfel încât rolul nostru de garant al informării corecte să rămână mereu activ şi acordat principiilor democraţiei’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *