Ziua Mondială a Turismului

Ziua Mondială a Turismului – 27 septembrie

Lifestyle

Ziua Mondială a Turismului se sărbatorește în fiecare an pe 27 septembrie. Un număr de 158 de ţări, şase teritorii şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului.

Ziua Mondială a Turismului s-a sărbătorit pentru prima dată în 1979, în Spania, iar în anul 1980 fost sărbătorită în întreaga lume.
Reprezentantii UNWTO stabilesc în fiecare an o țara gazdă și o temă de dezbatere, în acest fel atrăgând atenția opiniei publice asupra anumitor aspecte de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului mondial.

Tema pentru anul 2019 este „Turismul şi locurile de muncă: un viitor mai bun pentru toţi” („Tourism and Jobs: a better future for all”) și are loc în New Delhi – India, potrivit site-ului wtd.unwto.org.

Secretarul General al UNWTO, Zurab Pololikashvili, a declarat, în mesajul oficial de Ziua Mondială a Turismului, că „în întreaga lume, sectorul turismului este sursa principală de angajare, prin crearea de milioane de locuri de muncă şi care stimulează economiile, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional”. Potrivit şefului UNWTO, guvernele şi părţile interesate din sectoarele publice şi private colaborează din ce în ce mai mult pentru a gestiona turismul într-un mod responsabil şi durabil şi pentru a asigura potenţialul enorm al acestuia. „Pe măsură ce sărbătorim Ziua Mondială a Turismului, să recunoaştem puterea transformatoare a turismului. Împreună, putem fructifica potenţialul turismului de a construi un viitor mai bun, mai egal”, a afirmat Zurab Pololikashvili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *