Ziua Națională a României – sărbătorită la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Lifestyle

Casa Artelor „Dinu Lipatti” celebrează Ziua Națională a României într-o Ediție Online de excepție și vă invită marți, 1 decembrie 2020, să urmăriți, de la orele 11:00 și 17:00 două Recitaluri Extraordinare de Muzică și Poezie în Premieră Online pe pagina de Facebook.

La 1 Decembrie 1918, cele mai profunde aspiraţii ale naţiunii române au fost împlinite prin realizarea României Mari. Pentru a marca 102 ani de la acest moment de referință în istoria țării noastre, Centrul de excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită la un Regal de Muzică și Poezie românească susținut de artiști români valoroși, recunoscuți atât pe plan național cât și internațional.

Marți, de la orele 11:00, va fi transmis în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook, Recitalul Extraordinar „George Enescu” susținut de violonistul Sherban Lupu alături de pianista Viorela Ciucur.

De la orele 17:00, vă invităm să urmăriți în Premieră Online pe pagina noastră de Facebook Recitalul extraordinar de Muzică și Poezie „Flaut la puterea poeziei” susținut de marele actor Dorel Vișan, a cărui voce inconfundabilă se împletește cu sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu. În program au fost incluse versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, George Coșbuc și compoziții semnate de Ion Bogdan Ștefănescu.

Recitalul de Muzică şi Poezie a avut loc în anul 2019 în Salonul de Muzică al Casei Lipatti, la prima Ediţie a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, un Program unic în România. Programul iniţiat şi creat de regizoarea Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, s-a născut din dorinţa de a deschide cu drag porţile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilităţi şi de a le oferi acces la Artă şi Cultură, precum şi posibilitatea de a se întâlni cu mari personalităţi într-un spaţiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună Ziua Națională a României Ediție Online pe pagina de Facebook a Casei Artelor „Dinu Lipatti”, Centrul Cultural al orașului București care promovează Cultura clasică românească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *