Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii – sărbătorită la American Corner Sibiu

Lifestyle

Cu prilejul Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, instituţie care se bucură de susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Sibiu, şi American Corner Sibiu invită publicul iubitor de cinematografie la vizionarea producţiilor americane Dumbo (2019), The Blând Side (2009) şi Jackie (2016).

Proiecţiile de film vor avea loc în cursul zilei de marţi, 4 iulie 2023, în spaţiul American Corner Sibiu (etajul 5):
– Ora 10:00 Dumbo (107 min., dublat în limba română, A.G.)
– Ora 13:30 The Blând Side (129 min., subtitrat în limba română, A.G.)
– Ora 17:00 Jackie (95 min., subtitrat în limba română, 12+)

Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii, cunoscută şi drept Ziua Independenţei – 4 iulie, celebrează aprobarea Declaraţiei de independenţă de către Congresul Continental, moment decisiv în declararea independenţei coloniilor de pe teritoriul Americii de Nord faţă de Imperiul Britanic. În egală măsură, în această zi sunt sărbătorite valorile democraţiei americane.

Anul acesta, programul zilei de 4 iulie se adresează tuturor celor care se află în vacanţă sau doresc să petreacă timp la Bibliotecă.
Dumbo (2019), film realizat de reputatul regizor american Tim Burton, prezintă bine-cunoscuta poveste a elefănţelului Dumbo transpusă anterior în imagini de producătorul Walt Disney, adaptare a romanului scris de Helen Aberson şi Harold Pearl.

The Blind Side (2006), inspirat de povestea adevărată a unui adolescent afro-american, pune admirabil în lumină valorile familiei, fiind, de asemenea, recompensat cu Premiul Oscar ediţia 2010 pentru cea mai bună actriţă, Sandra Bullock.

Jackie (2016) este o dramă biografică care prezintă viaţa Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii imediat după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy. Filmul are numeroase nominalizări la premii internaţionale şi a fost recompensat cu Osella de Aur, la Festivalul de Film de la Veneţia (2016) şi premiul BAFTĂ pentru cele mai bune costume (2017).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *