Ziua recoltei la Academia de Științe Agricole și Silvice

Lifestyle

Facultatea de Horticultura din Bucuresti si Academia de Stiinte Agricole si Silvice organizeaza, in perioada 30 septembrie si 3 octombrie 2021, Toamna Horticola Bucuresteana.

Statiunile USAMV Bucuresti – Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domneasca vor expune roadele toamnei alaturi de cele 5 mari institute de profil din Romania – Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti – Maracineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea si Marketingul Produselor Horticole – Horting, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii in Horticultura Stefanesti Arges, precum si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dabuleni.

O calatorie in lumea horticulturii si a roadelor sale intr-o autentica Zi a Recoltei in Campusul Agronomie-Herastrau. Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultura din cadrul USAMV Bucuresti, alaturi de Academia de Stiinte Agricole si Silvice aduc laolalta producatori, institute si statiuni cu profil horticol din Romania care prezinta si ofera spre degustare numeroase soiuri si hibrizi romanesti, precum si soiuri recent introduse din strainatate -mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate si hibrizi.

O prezenta inedita o reprezinta speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultura din Bucuresti si la SCDCPN Dabuleni. Nu vor lipsi sucurile naturale, inghetata artizanala si numeroase alte produse inedite, alaturi de must si unicul vin universitar din Romania, obtinut la SCDVV Pietroasa.

Cei peste 50 de producatori prezenti la Toamna Horticola Bucuresteana expun si comercializeaza pentru publicul larg o gama variata de plante, bulbi, flori, produse pentru gradinarit, delicii traditionale, must si vin.

Odata cu cresterea interesului de a avea o viata sanatoasa, fructele si legumele cultivate local, proaspete, devin din ce in ce mai cautate. Ziua Recoltei este o sarbatoare pentru comunitatea de producatori si consumatori, care incununeaza un an de productie bogata.

Pe tot mapamondul gospodarii sarbatoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat de catre ONU si FAO, Anul International al Fructelor si Legumelor. Din Anglia pana in America de Nord sau Canada, se sarbatoreste anual Ziua Recoltei ca un festival mult asteptat. Marcata inca din antichitate prin celebrarea roadelor pamantului si a zeitelor Demetra, la greci, si Ceres, la romani, Ziua Recoltei a fost continuata si in traditia populara romaneasca.

Conferintele si atelierele au loc in fiecare zi in Aula Magna PS Aurelian a USAMV Bucuresti si vor fi transmise LIVE pe pagina Toamnei Horticole Bucurestene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *