SUA

4 iulie – Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii

Externe

4 iulie este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii. Aceasta este ziua în care se marchează aniversarea Declarației de Independență a Statelor Unite din 1776, documentul prin care 13 colonii ale Marii Britanii din America de Nord și-au declarat independența față de Regatul Unit al Marii Britanii.

Declarația de independență este unul dintre cele mai prețuite simboluri ale libertății pentru națiunea americană.

Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776. Thomas Jefferson este autorul primei schițe a Declarației de independență, care a fost completată cu ajutorul lui Benjamin Franklin, John Adams și ulterior de întregul Congres Continental.

Americanii sărbătoresc cu mare fast Ziua Independenței, care este o zi de sărbătoare în familie, cu picnic și grătare, punându-se mult accentul pe libertatea politică, ca tradiție americană.

Anul acesta, la Washington va avea loc prima paradă militară cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenţei Statelor Unite, eveniment planificat la solicitarea preşedintelui Donald Trump.

Vor defila tancuri ale armatei americane şi este programată şi o paradă aviatică, la care vor participa un bombardier B-2, avioane de luptă F-35 şi F-22 şi Marine One, elicopterul care îl transportă pe liderul de la Casa Albă.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă participă, joi, alături de alţi demnitari români, la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite, conform Rador.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *