Simona Halep

Simona Halep în turul trei la Wimbledon – după duelul românesc cu Mihaela Buzărnescu

Sport

Simona Halep s-a calificat miercuri în turul 3 al turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, după o victorie împotriva altei românce, Mihaela Buzărnescu, 6-3, 4-6, 6-2, într- o oră și 52 de minute de joc.
În ierarhia WTA, Simona Halep se află pe locul 7, iar Mihaela Buzărnescu ocupă poziția 53.

Este a doua oară când cele două joacă una împotriva celeilalte. Ultima întâlnire dintre ele a avut loc în 2008, la un turneu din Italia pe zgură, unde Halep s-a impus în două seturi, 6-3; 6-0.

Pentru calificarea în turul trei, Simona va primi 111.000 de lire sterline (123.00 de euro) şi 130 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu va pleca de la Wimbledon cu 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

Simona Halep îşi continuă parcursul la ediţia 2019 a turneului de Grand Slam de la Wimbledo și va întâlni în turul 3 un alt fost lider al clasamentului feminin, pe jucătoarea din Belarus, Victoria Azarenka (29 de ani, nr. 40 WTA).

După meciul câştigat la Wimbledon în faţa Mihaelei Buzărnescu, Halep a declarat, în conferinţa de presă că în momentul în care a intrat pe teren şi-a spus că este “o adversară normală”, pentru a nu-şi pierde concentrarea în faţa colegei din echipa de Fed Cup.

“Este diferit, pentru că este din aceeaşi ţară şi colegă, stai cu ea la Fed Cup, la antrenamente de obicei acasă, în România. Însă când am intrat pe teren mi-am spus că este o adversară normală şi să nu mă gândesc la aceste lucruri. Dacă începi să te gândeşti, după aceea ţi se pierde concentrarea.

Consider că astăzi am stat destul de bine mental şi am jucat un tenis bun, amândouă am jucat bine. Cred că joc ok, este mereu dificil pe iarbă, dar a fost un meci mai greu decât primul, astfel că este bine că l-am putut câştiga. Am avut şi momente dificile, am pierdut setul doi deşi am condus, iar apoi a trebuit să lupt până la final, pentru fiecare minge. M-am simţit încrezătoare pe teren şi puternică psihic”, a spus Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *