7 modele noi de mașini electrice pentru toate buzunarele

Lifestyle Actualitate

Companiile europene răspund ofensivei asiatice lansând pe piață versiunea electrică a unora dintre cele mai populare modele.

Revoluția mașinii electrice pare a fi de neoprit. Până în prezent, cei mai avansați producători au fost cei din Asia, în special Toyota și Nissan. Cu toate acestea, chiar și producătorii europeni de automobile au început să investească puternic în noile tehnologii, iar rezultatele se vor vedea începând din 2019, odată cu intrarea pe piață a versiunii electrice a unor modele foarte populare, pentru toate bugetele.

Opel Corsa – Modelul istoric semnat de Opel, pe piață încă din 1982, va fi primul automobil electric al producătorului german de automobile care din 2017, face parte din grupul francez PSA. Următoarea generație a modelului Corsa (a șasea) va fi lansată până la sfârșitul anului și va fi proiectată să susțină chiar și un motor electric cu emisii zero.

Fiat 500 – Chiar si FCA își va face debutul în modelul electric cu un model istoric: Fiat 500. Comparativ cu masina de pe piată de astazi, va schimba forma în ceea ce priveste identitatea. Schimbarea principală va fi o creștere a lățimii pentru a se potrivi bateriilor care garantează o durată lungă de funcționare. Masina va fi produsa la Mirafiori.

Citroen citycar – Cea care va oferi o schimbare clară a trecutului, va fi Citroen, care va lansa pe piață o nouă citycar electrică futuristă. Până în aprilie vor fi produse două concepte. Prima dintre cei două va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva.

Peugeot 208 – Rămânând încă în grupul PSA, există multe anticipări pentru intrarea pe piață, încă din 2019, a noului Peugeot 208, care va fi disponibil curând în versiunea electrică cu emisii zero. Comparativ cu modelul actual, noul model va avea un aspect mai sportiv.

Smart – De asemenea și versiunea electrică a mașinii Smart a grupului Mercedes, va ajunge pe piață, până la sfârșitul anului 2019. Inițial, nu se ia în calcul caroseria, ci numai motorul. Dar compania germană lucrează deja la lansarea primului Smart proiectat și conceput doar pentru propulsie electrică.

Volkswagen Golf – Printre producătorii europeni de automobile, nemții sunt cei care investesc cel mai mult în tehnologia electrică. În 2019 va fi lansat noul Golf (ajuns la versiunea 8), cel mai bine vândut automobil de pe bătânul continent, timp de ani de zile. Odată cu lansarea noului model, va veni și prima versiune de propulsie electrică.

Mini – Revoluția electrică se va referi la o altă mașină istorică a industriei europene a automobilelor: Mini. Istoricul brand (acum în mâinile germanilor de la BMW) va prezenta versiunea electrică pe 26 august cu ocazia celebrării celei de-a 60-a aniversări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *