Ministrul francez anunță vizita lui Macron în Polonia

Externe

Președintele francez, Emmanuel Macron, va face curând o vizită în Polonia. Acest lucru a fost anunțat de ministrul francez, Nathalie Loiseau, responsabil cu Afacerile Europene, care a sosit la Varșovia pentru a pregăti această vizită cu omologul său polonez Konrad Szymanski.

„Vrem ca relațiile noastre să fie pozitive, dorim să continuăm dialogul. Prin urmare, proiectul vizitei președintelui Macron în Polonia, va avea loc în lunile următoare, la o dată care urmează să fie stabilită”, a precizat ministrul, într-un interviu publicat de ziarul polonez Polska The Times, cu câteva ore înainte de a ajunge în Varșovia.

În timpul unei dezbateri cu omologul său polonez în fața studenților Colegiului Europa din Varșovia, Loiseau, a precizat că: “chiar dacă țările UE se mișca în diferite viteze – exemplul spațiului Schengen și zona euro – trebuie să mențină aceleași valori de bază”.

„Acestea sunt valorile la care ați aderat în UE: libertate, democrație, statul de drept”, a spus ea. „Nu este negociabil, nu este o onoare”, a completat ministrul. Discursul face referire la statul de drept, deoarece Polonia se află în centrul unei polemici cu Comisia Europeană,pentru controvesatele sale reformele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *