Cupa Davis

Spania a câștigat Cupa Davis pentru a șasea oară

Sport

Spania a câştigat Cupa Davis pentru a şasea oară, după ce a învins Canada cu 2-0, duminică, la Madrid, în finala primei ediţii în noul format al competiţiei masculine de tenis pe echipe.

Rafael Nadal și Roberto Bautista Agut au adus victoriile în meciurile de simplu, obținând prima victorie sub noul format al Cupei Davis.
Primul punct al ibericilor în finală a fost adus de Roberto Bautista Agut (9 ATP), în primul meci al zilei, după ce l-a învins pe Felix Auger-Aliassime (21 ATP) cu 7-6 (7/3), 6-3.

În cel de-al doilea meci al zilei, liderul mondial, Rafael Nadal a trecut de Denis Shapovalov (15 ATP) cu 6-3, 7-6 (9/7). Nadal a jucat începând de marţi alte cinci meciuri de simplu şi două de dublu, conducând echipa spre victorie. Spania a învins pe rând Rusia, Croaţia, Argentina, Marea Britanie şi Canada.

Astfel, Spania a câştigat Cupa Davis pentru a şasea oară, după ce a jucat a zecea sa finală în Cupa Davis, având cinci trofee în palmares (2000, 2004, 2008, 2009, 2011). Ibericii au pierdut ultima finală jucată, în 2012, contra Cehiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *