Agenţia Mondială Antidoping

Agenția Mondială Antidoping – Rusia exclusă de la Jocurile Olimpice și de la Mondialul din 2022

Sport

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a decis luni excluderea Rusiei din toate competiţiile sportive, inclusiv Campionate Mondiale sau Jocuri Olimpice, pentru infracțiuni de dopaj, relatează presa internațională.

Rusia nu va participa astfel la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, de la Tokyo, dar nici la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, din 2022.
Imnul si steagul Rusiei nu vor putea fi folosite la evenimentele mondiale majore. Atleții care nu au fost vizați de ancheta anti-doping vor putea concura sub un steag neutru.

Agenția Mondială Antidoping a luat decizia în unanimitate într-o ședință care a avut loc la Lausanne. Decizia a venit după ce în ianuarie 2019 Rusia a manipulat date de laborator predate investigatorilor internaționali.

Decizia adoptată luni de WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenţia rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum şi de orice Federaţia internaţională vizată de această hotărâre.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) şi PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanşat în urmă cu patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *