Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a primit premiul „Femeia la Putere” – la Bruxelles

Social Actualitate

Actualul procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi a câștigat titlul de „Femeie la putere”, în cadrul Women of Europe Awards 2019 organizată la Bruxelles.

Premiul a fost acordat pentru „demonstrarea unei conduceri politice extraordinare în Europa, prin munca sa remarcabilă depusă pentru combaterea corupției la nivel înalt din România”, conform lepetitjournal.com.

„Sunt foarte onorată să primesc premiul pentru „Femeie la putere” și îl consider o recunoaștere a eforturilor mele și o încurajare pentru a nu renunța la munca mea.

În opinia mea, să fii puternică înseamnă să obții încrederea publică și, cel mai important, să fii capabil să o păstrezi. Munca mea nu poate fi făcută fără să fii extrem de profesionist și supus legii”, a declarat Kovesi când a primit distincția.

„Acest premiu le aparține de asemenea tuturor celor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene.

Doresc să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei din acești ani. Pe viitor, trebuie să lucrăm la promovarea egalității, justiției și statului de drept, așa cum Mișcarea Europeană a făcut în ultimii 70 de ani”, a adăugat Kovesi.

Gala premiilor Women of Europe 2019 a fost organizată, miercui, de Asociația Internațională Mișcarea Europeană (European Movement International/EMI).

Europarlamentarul Eva Maydell, președinte EMI, a spus în cadrul ceremoniei că toate câștigătoarele au avut un impact pozitiv extrem de important la nivel local și global.

Laura Codruța Kovesi a primit premiul „Femeia la Putere”, conform unui comunicat de presă al asociației – Kovesi „a demonstrat o conducere politică extraordinară în Europa prin munca sa notabilă împotriva coruptiei la nivel înalt din România. De curând, a devenit primul procuror-șef la nou-înființatul Parchet European (EPPO)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *