Scurtmetrajul românesc “Cadoul de Crăciun” – propus pentru nominalizare la Oscar

Lifestyle

Scurtmetrajul românesc „Cadoul de Crăciun„ de Bogdan Mureşanu, se află pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la Oscar 2020.

„Cadoul de Crăciun„ regizat de Bogdan Mureşan, cu Ioana Flora și Adrian Văncică, în rolurile principale a fost recent premiat pentru cel mai bun scurtmetraj de Academia de Film Europeană.

Acțiunea filmului are loc în decembrie 1989.Totul pornește de la scrisoarea unui băiat către Moș Crăciun în care copilul dezvăluie ce își doresc părinții lui de Sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poștă o scrisoare în care spune ce își dorește părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu”.

Scurtmetrajul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat, premiul Zilelor Filmului Românesc în secţiunea dedicată la Transilvania International Film Festival (TIFF) 2018, de la Cluj-Napoca, precum şi o menţiune specială la Festival du Cinéma Méditerranéen din Montpellier, Franţa. De asemenea, a primit marele premiu al competiţiei de scurtmetraje a Festivalului de Film de la Cottbus, Germania, şi premiul special al publicului, Zimbrul Sălbatic, la Festivalul Internaţional de Filme Scurte Żubroffka de la Białystok, Polonia, dar şi marele premiu al juriului la Festivalul Internaţional de Scurtmetraje de la Clermont-Ferrand, Franţa.

Nominalizările la premiile Oscar 2020 vor fi anunțate pe 13 ianuarie, iar Gala va avea loc pe 9 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *