Adrian Zuckerman

Noul ambasador al SUA în România – Adrian Zuckerman va fi primit la Palatul Cotroceni

Social

Noul ambasador al Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman va fi primit marți la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare. Ceremonia va avea loc la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Diplomatul american va avea, de la ora 16,00, o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria. Sâmbătă, noul ambasador american acreditat în ţara noastră a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, context în care acesta din urmă a reamintit obiectivul, de mare importanţă pentru cetăţenii români, al accederii ţării noastre în Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a fost votat pe 20 noiembrie de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta l-a înlocuit pe Hans Klemm care preluase funcția de ambasador al SUA la București în septembrie 2015.

Zuckerman este un avocat specializat în industria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York. Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. Are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în Drept este obţinută la New York Law School (1983).

Adrian Zuckerman îl înlocuieşte la Bucureşti pe fostul ambasador, Hans Klemm, care a părăsit România sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *