Vladimir Putin

Putin suspendă „Tratatul anti- rachetă Inf”

Externe

Rusia suspendă, de asemenea, participarea sa la Tratatul anti-rachetă INF, care interzice rachetele cu rază scurtă și medie. După retragerea SUA din acordul din 1987, Vladimir Putin a anunțat într-o întâlnire cu miniștrii Apărării și de Externe că și Moscova suspendă acordul, care ar putea fi anulat în termen de șase luni, raportează agenția Tass.

„Vom face așa cum urmează”, a declarat Putin într-o întâlnire cu ministrul de externe rus Serghie Lavrov și cu ministrul apărării Serghiei Shoigu. „Vom oferi un răspuns speculativ: partenerii americani au anunțat suspendarea participării lor la tratat și o vom suspenda, de asemenea și noi”.

“Rusia nu va lansa rachete cu rază scurtă și medie, cu excepția cazului în care Statele Unite o fac”: a spus Putin, după ce a decis să suspende participarea la tratatul antirachetă Inf. „Să începem cu presupunerea că Rusia nu va folosi rachete intermediare și de rază inferioară, dacă nu apar astfel de arme, nici în Europa, nici în alte regiuni ale lumii, până când astfel de arme produse în SUA nu vor apărea în aceleași regiuni ale lumii „.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *