Companiile pleacă din Marea Britanie din cauza Brexitului

Externe

Companiile evadează din Marea Britanie din cauza Brexitului. Acest lucru este certificat de Institutul de Directori (IOD), o organizație britanică care a analizat intențiile a 1200 de manageri.

Rezultatul este că, în multe cazuri, companiile financiare și de asigurări au mutat deja unele activități, urmate de companiile de producție și companiile active din sectorul tehnic și științific. Cele mai multe dintre acestea au ales ca destinație celelalte țări ale Uniunii Europene.

În particular, 11% dintre acestea deja au mutat unele activități, în timp ce 18% iau în considerare acest lucru. Mai mult de jumătate, însă, declară că alegerea este independentă de Brexit.

Companiile mari precum Sony și Panasonic, și-au mutat deja sediile în restul continentului, chiar și companiile mai mici au în vedere aceast transfer.

Preocuparea pentru planurile de transfer, tot mai frecventă în cazul unui Brexit fără acord, a fost exprimată și de asociațiile de antreprenori.

Președintele Confederației Industriale Britanice (CBI), Carolyn Fairbairn, a avertizat: „Companiile din Marea Britanie ar putea accelera plecarea lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *