Acord de pace între Statele Unite și talibani

Externe

După nouă ani de discuții, este cel mai tangibil pas spre sfârșitul războiului.

După o serie de discuții care au avut loc în Qatar, Statele Unite și talibani au ajuns la un acord de principiu, pentru un acord de pace în Afganistan, a afirmat trimisul USA, la Kabul, Zalmay Khalilzad, pentru The New York Times, explicând că extremiștii au promis că se ocupă să împiedice țara „să devină o platformă pentru grupurile teroriste internaționale”. Lucru care ar conduce la retragerea trupelor americane și începutul negocierilor dintre talibani – Kabul.

„Avem un proiect care trebuie îmbogățit înainte de a deveni un acord”, a spus Zalmay Khalilzad, într-un interviu acordat la The New York Times, după șase zile de discuții la Doha: „Talibanii s-au angajat, spre satisfacția noastră, să facă tot ceea ce este necesar pentru a împiedica ca Afganistanul să devină o platformă pentru grupurile teroriste internaționale sau pentru indivizi „.

The New York Times subliniază că, după nouă ani de eforturi pentru a ajunge la un acord de pace cu talibanii, acordul de principiu atins, deși preliminar, este cel mai tangibil pas către sfârșitul unui război care, în două decenii a costat viața a zeci de mii de oameni și a schimbat profund politica externă americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *