Acord România – Irlanda, în domeniul apărării

Politica

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit luni, 8 aprilie, vizita secretarului general al Ministerului irlandez al apărării, Jacqui McCrum.
Cu această ocazie, cei doi oficiali au semnat primul Memorandum de Înţelegere între Ministerul Apărării din Irlanda şi Ministerul Apărării Naţionale din România privind cooperarea în domeniul apărării.

Documentul va oferi cadrul necesar pentru dezvoltarea şi promovarea cooperării şi relaţiilor bilaterale, cu beneficii reciproce în special în ceea ce priveşte creşterea interoperabilităţii şi capacităţii de dislocare în cadrul misiunilor sau operaţiilor internaţionale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii bilaterale au fost abordate subiecte de interes comun referitoare la situaţia de securitate din zonele de interes şi eforturile comunităţii internaţionale pentru asigurarea păcii şi stabilităţii la nivel regional şi global.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre potenţialele proiecte de cooperare bilaterală dintre România şi Irlanda, pe fondul semnării Memorandumului de cooperare în domeniul apărării.

Demnitarul român a subliniat rolul de pol de stabilitate al României în regiunea Mării Negre, în implementarea măsurilor aliate pentru consolidarea descurajării şi apărării şi a exprimat interesul pentru cooperare activă cu Irlanda, fiind evidenţiat potenţialul oferit de proiectele Uniunii Europene în domeniu.
Comunicat de presă – Ministerul Apărării Naţionale din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *