Alain Delon

Actorul Alain Delon – recompensat la Cannes cu premiul Palme d’Or onorific

Lifestyle

Alain Delon, mitul cinematografiei franceze, va fi recompensat cu premiul Palme d’ Or onorific, pentru carieră la cel de-al 72-lea Festival de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14-25 mai.

Aceasta este motivația: „Aparține în întregime cinematografiei, celor mai frumoase opere și miturilor sale: în 2019, Festivalul de Film de la Cannes a decis să acorde premiul Palme d’ Or onorific lui Alain Delon pentru a aduce un omagiu prezenței sale magnifice în istoria celei de-a șaptea arte”.

După Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda şi Jean-Pierre Léaud, festivalul este „mândru şi încântat că actorul legendar, care a jucat în «Il Gatopardo» al lui Luchino Visconti (Palme d’Or, 1963), a acceptat acest premiu din partea comunităţii internaţionale”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Thierry Frémaux, directorul artistic al festivalului a declarat că i-a fost dificil să-l convingă pe Alain Delon să accepte recompensa, pentru că acesta „crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i sărbători pe regizorii cu care a lucrat”.

A 72-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 – 25 mai 2019. Juriul va fi prezidat de Alejandro González Inárritu. „Filmul de deschidere al Festivalului va fi „The Dead Dont Die”, a lui Jim Jarmusch, care a fost inclus şi în competiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *