Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă lansarea sesiunii de finanţare a proiectelor editoriale

Lifestyle

AFCN LANSEAZĂ APELUL DE PROIECTE EDITORIALE
De 7 ani deja, 2 mai este fixată în calendar ca data la care Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă lansarea sesiunii de finanţare a proiectelor editoriale.
Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, semnificativ mai mare în 2023 faţă de anul trecut, cea de a III-a sesiune de finanţare AFCN este dedicată susţinerii proiectelor ce se înscriu în secţiunile: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie.

Edituri, redacţii de publicaţii culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi/sau persoane juridice de drept public pot înscrie proiecte pe platforma online www.afcn-proiecte.ro între 2 şi 31 mai a.c.
„Ne bucurăm să putem anunţa şi anul acesta o creştere a bugetului alocat culturii scrise şi totodată creşterea plafoanelor de finanţare, ceea ce sperăm să facă posibilă realizarea de publicaţii de calitate, relevante pentru cititorii contemporani. Şi anul acesta Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim.” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.
Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare.

Având în vedere că platforma a fost reinstalată şi optimizată, toţi aplicanţii vor trebui să îşi creeze un profil nou şi să încarce toate documentele de identificare ale organizaţiei. Lipsa acestor documente conduce la respingerea administrativă a proiectului pentru care se solicită finanţare.

Vă invităm să consultaţi toate informaţiile publicate la www.afcn-proiecte.ro/apel-de-finantare-proiecte-editoriale.html şi să folosiţi doar modelul de declaraţii publicate pentru sesiunea III/2023.
Tot începând cu 2 mai, experţii interesaţi să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitaţi să-şi înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Toate informaţiile şi documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la
https://www.afcn-proiecte.ro/apel-de-finantare-proiecte-editoriale.html.
Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteţi contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro.
Comunicat de presă – Administraţia Fondului Cultural Naţional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *