Adrian Mutu

Adrian Mutu va prelua Naţionala de tineret a României

Sport

Membrii Comisiei Tehnice FRF l-au nominalizat, în cadrul ultimei ședințe, pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României.

Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al reprezentativei U21 a României va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv de marți de la FRF.

Adrian Mutu are 77 de selecții în tricoul echipei naționale. Este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reușite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș. Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF. A avut în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate.

România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria și Slovenia. Pentru tinerii tricolori urmează duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie 2020.

Adrian Mutu nu va avea un salariu mare la cârma naționalei U21. El va fi recompensat cu aceeași sumă, 5.000 de euro, pe care a primit-o și Mirel Rădoi, cel care a calificat România la JO 2020. „Când vine vorba despre echipa naţională, dacă te gândeşti la bani nu ai nimic de câştigat. Cred că niciun antrenor când s-a dus la echipa naţională sau la cea de tineret nu s-a dus pentru bani“,a spus Mutu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *