Agenţia Naţională Antidrog  deschide un centru de consiliere pentru adolescenţii aflaţi în risc de consum de stupefiante

Social

Primul centru de consiliere, exclusiv pentru adolescenţii la risc de consum, adolescenţii consumatori de droguri şi familiile lor, se deschide în Bucureşti, în incinta Grand Arena din sectorul 4.

În noul spaţiu, amenajat cu sprijinul Primăriei Sector 4 în cadrul parteneriatului instituţional, vor fi oferite servicii psiho-sociale, dar şi consiliere preventivă de către 4 psihologi şi 2 asistenţi sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 18.00.

De asemenea, serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri-pediatri din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor dr. Alexandru Obregia”.
Reamintim că Programul „Safe Space” este derulat de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, iar anul trecut, la nivel naţional, specialiştii antidrog au oferit consiliere psiho-socială pentru 310 adolescenţi şi 181 părinţi.

Menţionăm că ultimele studii realizate de specialiştii antidrog arată că 1 din 10 elevi au consumat cel puţin o dată un anumit tip de drog ilicit, iar 1 din 5 persoane au ajuns în serviciile de urgenţă ca urmare a consumului abuziv de medicamente.

Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestui program pot apela numărul de telefon 0752.79.16.47 sau pot suna la Telefonul Copilului 116111. Comunicat de presă – Agenţia Naţională Antidrog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *