Agenţia Naţională de Integritate a preluat preşedinţia Network for Integrity

Externe

În cadrul sesiunii plenare organizată în sistem online, Agenţia Naţională de Integritate a preluat Preşedinţia Network for Integrity – Reţeaua pentru Integritate, pentru următorii doi ani, poziţie ocupată anterior de către Înalta Autoritate pentru Transparenţa Vieţii Publice din Franţa (HATVP).

Această poziţie este precedată de deţinerea de către ANI a Vicepreşedinţiei Reţelei începând cu luna decembrie 2018, ca urmare a votului unanim al membrilor.

Alături de ANI, cu prilejul reuniunii de astăzi, Institutul Naţional pentru Transparenţă, Acces la Informaţii şi Protecţia Datelor Personale (INAI) din Mexic (https://home.inai.org.mx/) a fost ales să ocupe poziţia de Vicepreşedinte al Reţelei pentru Integritate, pentru un mandat de doi ani.

„Apreciem fructuoasa colaborare stabilită cu HATVP Franţa în timpul acestor ani şi sperăm ca acesta să reprezinte un angajament pe termen lung.

Mulţumim totodată membrilor Reţelei pentru votul de încredere acordat Agenţiei Naţionale de Integritate în decembrie 2018 pentru preluarea Vicepreşedinţiei Network for Integrity şi implicit, a Preşedinţiei Reţelei.

Sperăm ca în următorii doi ani, ANI să se ridice la nivelul de profesionalism impus de colegii noştri francezi. Vă asigurăm de faptul că această nouă poziţie ne onorează şi ne responsabilizează în egală măsură.”, a declarat Florin MOISE, Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Obiectivele pe care ni le propunem în acest mandat se concentrează pe trei arii de acţiune: consolidarea internă a Reţelei, o mai bună interacţiune cu organismele şi donatorii internaţionali din domeniul luptei împotriva corupţiei şi nu în ultimul rând creşterea vizibilităţii Reţelei în rândul publicului larg”, a declarat la ceremonia de preluare a mandatului, Silviu POPA, Secretarul General al ANI.

Reţeaua pentru Integritate (http://www.networkforintegrity.org/) reprezintă o iniţiativă internaţională formată din 14 instituţii independente cu rol în prevenirea corupţiei de pe 4 continente, înfiinţată la Paris în anul 2016, cu scopul de a promova principiile de bună guvernare. Reţeaua pentru Integritate este prima platformă internaţională care vizează exclusiv domeniul integrităţii şi, alături de ANI, este formată din instituţii din Franţa, Mexic, Georgia, Croaţia, Coreea de Sud, Republica Moldova, Letonia, Coasta de Fildeş, Senegal, etc., care împărtăşesc valori şi misiuni comune în domeniul asigurării integrităţii oficialilor publici, transparenţei şi eticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *