Alegerile prezidențiale

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în 10 noiembrie

Social

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, marți la începutul ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a precizat că executivul va da astăzi o hotărâre de guvern în acest sens. Premierul a mai spus că în perioada următoare va fi adoptat întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului.

Este vorba despre votarea pe mai multe zile în Diaspora, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență.

„Astăzi (marți-n.red.) vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor.

Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență”, a spus Dăncilă.

Data alegerilor prezidențiale a fost stabilită la începutul acestei luni, după o discuție între președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *