sporirea atribuţiilor poliţiştilor

Polițiștii îi avertizează pe șoferi să nu oprească nejustificat pe banda de urgență a autostrăzilor

Social

Polițiștii îi avertizează pe șoferii care circulă pe autostrăzi să nu mai oprească nejustificat pe banda de urgență deoarece există riscul accidentelor și le recomandă ca, în cazul unei defecțiuni tehnice, să se asigure că și-au luat toate măsurile de semnalizare a situației.

„Politiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând situații periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostăazi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgență au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenți sau obosiți, fie nu au observat autovehiculele oprite”, au declarat reprezentanții centrului Infotrafic.

Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care merg la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Polițiștii le recomandă șoferilor ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Ei amintesc că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *