Amazon cumpără 11 aeronave Boeing pentru a-și eficientiza livrările

Lifestyle

Amazon.com Inc a anunțat marți că a achiziționat 11 avioane Boeing 767-300 de la companiile aeriene Delta Air Lines și WestJet Airlines, pentru a-și accelera și majora capacitatea de livrare, în contextul creșterii comenzilor online, ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit AP și Reuters.

Compania americană, care nu a dorit să dea publicității valoarea tranzacției, a precizat că este pentru prima dată când a cumpărat aeronave pentru rețeaua sa de livrare, după ce în ultimii ani a închiriat aparate pentru aceste operațiuni.

Cele 11 aeronave, care vor fi transformate pentru a transporta mărfuri, se vor alătura rețelei de transport aerian a Amazon până în 2022, se arată într-un comunicat al celui mai mare retailer online global. În iunie, Amazon a închiriat 12 avioane Boeing 767-300 transformate pentru a transporta mărfuri de la Air Transport Services Group Inc, astfel încât flota sa depășește 80 de aparate.

„Având aeronavele noastre și altele închiriate în flota noastră în creștere putem să ne gestionăm mai bine operațiunile”, a afirmat Sarah Rhoads, vicepreședinte Amazon Global Air.

În octombrie, gigantul american anunța că investițiile sale masive în infrastructura necesară livrării mărfurilor vor continua probabil în următorii ani. Analiștii apreciază că Amazon își poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puținele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie.

Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri și venituri record.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *