ministerul justitiei

Ambasadoarea Olandei – discuții cu Tudorel Toader despre OUG privind legile justiției

Social

Ambasadoarea Olandei, la București Stella Grubacic, a mers joi la Ministerul Justiției, unde a discutat cu ministrul Justiției, Tudorel Toader despre viitoarele ordonanţe de urgenţă care ar urma să schimbe legile penale.

Stella Grubacic i-a transmis ministrului Justiţiei îngrijorările Olandei în această privinţă, dar spune că a primit promisiuni de la Tudorel Toader ca toate modificările vor respecta regulile europene.

Discuția a durat mai bine de o oră, iar la final, ambasadoarea a spus că discuțiile au fost unele pozitive, deși i-a prezentat mai multe îngrijorări despre OUG privind modificările legilor justiției.

Ambasadoarea Olandei a spus că în urma discuțiilor, ar urma ca această ordonanță de urgență să fie adoptată în zilele următoare.

”Ştim că există discuţii în prezent privind una sau mai multe ordonanţe de urgenţă. Eu şi ministrul (Tudorel Toader, n.r.) am avut o discuţie bună, plină de conţinut, în ce priveşte acele ordonanţe şi i-am spus ministrului îngrijorările pe care noi le avem. Îngrijorările sunt legate de o ordonanţă despre care am auzit că ar putea fi adotată azi sau mâine şi se referă la amendamentele la Codurile Penale. Sper ca aceste întrebări ale noastre au fost bine înţelese şi că se va ţine cont de ele”, a declarat Stella Grubacic, la ieșirea din Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției a asigurat-o că toate modificările legislative vor fi în beneficiile României și nu va afecta în niciun fel justiția din țară.
Comisia Europeană și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea față de OUG privind modificările la legile justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *