Anca Dragu – prima femeie aleasă pentru funcția de președinte al Senatului

Politica

Anca Dana Dragu Paliu este prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului, după ce fost votată, luni seară cu 75 de voturi ”pentru” şi 51 de voturi ”împotrivă”, dintr-un total de 133 de voturi exprimate, din care 7 au fost nule.

Pentru această funcţie a mai fost înscris senatorul PSD Lucian Romaşcanu, care a obţinut 51 de voturi ”pentru” şi 75 ”împotrivă”.

„Vă asigur că voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu voi ţine cont de culoarea politică. Îmi doresc ca întreg mandatul acestui Senat să stea sub auspiciul noţiunii de respect. Respect pentru cetăţenii acestei ţări, respect pentru cei pe care îi reprezentăm, respect faţă de colegi. Respectul, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să conştientizăm faptul că un senator nu se află deasupra legii, ci trebuie să fie în slujba şi în serviciul cetăţenilor. Respect înseamnă că Senatul trebuie să revină la rolul său legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup. Politicienii trebuie să se gândească exclusiv la binele public, nu la binele personal.”, a declarat Anca Dragu, imediat după votul din plenul Senatului.

Anca Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României între anii 1996 și 2001, apoi, până în 2013, a activat în cadrul Fondului Monetar Internațional. În următorii doi ani a fost analist economic în cadrul Comisiei Europene.

Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor Publice între 17 noiembrie 2015, când l-a înlocuit pe Eugen Teodorovici, odată cu instalarea Guvernului Dacian Cioloș, și 4 ianuarie 2017, când a predat portofoliul lui Viorel Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *