Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării Naționale

Politica

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni unde au mai participat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a postat luni seară pe pagina de facebook un mesaj în care i-a urat succes noulu ministru al Apărării:
“Îi doresc bun venit în echipa noastră guvernamentală domnului ministru al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Experiența domniei sale ca președinte al delegației Palamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și cea de reprezentant în forul legislativ pentru mai multe mandate sunt argumente solide pentru preluarea portofoliului apărării.

În această perioadă complicată, marcată de ameninţările şi provocările de securitate din regiunea Mării Negre, România rămâne ferm angajată în îndeplinirea tuturor obligaţiilor care îi revin, ca un contribuitor responsabil şi activ la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice. Mult succes domnului ministru Angel Tîlvăr!”, a scris premierul Nicolae Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care îl numește în funcția pe Angel Tîlvăr ministrul Apărării Naționale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
Angel Tîlvăr l-a înlocuit în funcție pe Vasile Dâncu, care a demisionat pe 24 octombrie invocând „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *