Regatul Unit alocă peste 7 milioane de euro pentru apărarea cibernetică a Ucrainei

Externe

Regatul Unit a alocat 6,36 de milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro) pentru susţinerea apărării cibernetice a Ucrainei în vederea protejării infrastructurilor critice şi a serviciilor publice în faţa atacurilor ruseşti, relatează EFE.

Potrivit unui anunţ al guvernului britanic, acesta a aprobat suma menţionată, ca ajutor iniţial destinat Ucrainei la acest capitol, drept răspuns la activitatea cibernetică rusă în creştere în urma agresiunii lansate de Moscova.
”Ne vom asigura împreună că Kremlinul este învins în toate sferele: pe teren, în aer şi în spaţiul cibernetic”, a declarat ministrul britanic de externe James Cleverly.

Acesta a confirmat că ”sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu se limitează la ajutorul militar” şi că autorităţile de la Kiev ”recurg la experţi britanici pentru susţinerea apărării cibernetice a Ucrainei”.
Acest anunţ coincide cu publicarea în aceeaşi zi a unui raport întocmit de Centrul naţional britanic pentru securitate cibernetică (NCSC), care semnalează că ameninţarea asupra securităţii cibernetice a Regatului Unit a ”evoluat semnificativ” în ultimul an, când s-au înregistrat 18 incidente care au necesitat un răspuns coordonat la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *