Angela Merkel-sibiu

Angela Merkel – despre Summitul de la Sibiu

Actualitate Politica

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi seara, la Sibiu, că la Summit-ul informal s-a discutat despre agenda strategică a Uniunii Europene și a adresat un mesaj de unitate subliniind că împreună pot fi depăşite situaţii de criză.

„Am discutat despre problemele Uniunii Europene, putem discuta unii cu alții cu două saptămâni înainte de alegerile europene despre toate subiectele. Am dovedit că și în situații de criză ne ajutăm unii pe alții, suntem solidari. Am depășit împreună situații cum a fost criza financiară sau situația migrației, trebuie să dezvoltăm proiectul european într-unul care durează”, a spus Merkel, într-o declarație de presă susținută joi seară […].

„Am discutat astăzi despre agenda strategică a Uniunii Europene, adică ceea ce este important pentru noi după alegerile europene. Am avut astazi o primă discuție despre agenda strategică si vom discuta și in iunie, la Consiliul European. Vom colabora cu noua Comisie Europeană și cu noul Parlament European”, a afirmat Merkel.

Cancelarul german a subliniat ca lupta este pentru „o Europă a valorilor”.
„Pentru noi a fost astăzi important să ne definim rolul în această lume, sa mai spunem o dată că luptăm pentru o Europă a valorilor și toată lumea sau cei mai mulți au fost de acord, o singură țară nu poate rezolva probleme globale în lume”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *