Kim Jong-Un-exercitiu

Coreea de Nord – exerciţiu de lansare a unor rachete cu rază lungă de acțiune

Externe

Coreea de Nord a efectuat efectuat joi un exerciţiu de trageri cu rachete cu rază lungă de acţiune, care a fost supervizat personal de liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, a transmis agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

„La postul de comandă, liderul suprem Kim Jong-un a fost informat despre planul exercițiului de atac cu diverse mijloace cu rază lungă de acțiune și a dat un ordin de inițiere a exercițiului”, a relatat KCNA, potrivit agenției de știri Yonhap.

KCNA nu a clarificat ce înseamnă exercițiu „de atac la mare distanță”, în condițiile în care autoritățile militare de la Seul au comunicat că informațiile disponibile indică faptul că forțele nord-coreene au lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune, care au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri.

Aceste tiruri au fost efectuate în timp ce emisarul special american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun se află la Seul, capitala sud-coreeană, pentru a se întâlni cu ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha.

„Testul reuşit de desfăşurare şi lovitură destinat să verifice capacităţile de reacţie rapidă a unităţilor de apărare […] a demonstrat pe deplin puterea acestor unităţi care erau în întregime pregătite să desfăşoare eficient orice operaţiune şi orice luptă”, a comentat KCNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *