Antony Blinken – vizită în Israel pentru discuții cu Benjamin Netanyahu despre situația civililor palestinieni

Externe

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit, vineri dimineaţă, la Tel Aviv, unde urmează mai ales să facă presiuni pentru protejarea civililor palestinieni prinşi în războiul împotriva Hamas în Fâşia Gaza, transmite agenţia AFP.

Blinken, aflat la al doilea turneu în Orientul Mijlociu de la debutul acestui război la 7 octombrie, urmează să se întâlnească în cursul dimineţii cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi să participe la o reuniune a cabinetului de securitate israelian.

Pentru vizita la Tel Aviv, ce va fi urmată de o deplasare în Iordania, Blinken are drept obiectiv să facă presiuni asupra aliatului israelian pentru protejarea civililor palestinieni în Gaza şi în Cisiordania ocupată, şi să asigure un flux continuu de ajutoare umanitare, care ajung încă într-un număr prea mic în Fâşie, bombardată neîntrerupt de armata israeliană.

„Vom vorbi despre măsuri concrete care pot şi trebuie să fie luate pentru a minimiza daunele cauzate bărbaţilor, femeilor şi copiilor din Gaza”, a declarat Blinken.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *