emmanuel macron

Franța trimite un al doilea portelicopter în direcția Gaza – pentru a ajuta la furnizarea de ajutor medical

Externe

Franţa va trimite un al doilea portelicopter în zona de coastă a Fâşiei Gaza pentru a ajuta la furnizarea de ajutor medical persoanelor afectate de bombardamentele din zona asediată, relatează agenţia Reuters.

Parisul a trimis deja portavionul „Tonnerre” în estul Mării Mediterane în ceea ce preşedintele Emmanuel Macron a descris ca fiind o misiune de sprijin pentru spitalele din Gaza. Egiptul a început săptămâna aceasta să primească un număr limitat de răniţi care trec frontiera cu Gaza.

Cu toate acestea, nu este clar ce vor face exact navele în regiune, deoarece sunt prea mici pentru a servi ca spitale de campanie pentru numărul mare de răniţi care vin din Gaza.
Ministrul Apărării francez, Sebastien Lecornu, a declarat că portelicopterul Dixmude se îndreaptă către Fâşia Gaza. „Este echipat pentru a fi transformat într-o navă-spital”, a explicat Lecornu.

O sursă din armata franceză a declarat că „Tonnerre”, care dispune de circa 60 de paturi şi două săli de operaţie, ar putea fi folosit doar temporar şi ca sprijin pentru un spital mai mare de pe uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *