vaccinare antigripală

Apel la vaccinarea copiilor, lansat de Institutul Naţional de Sănătate Publică

Social

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) lansează un nou apel la vaccinarea copiilor. Instituția explică faptul că în Calendarul Naţional de Vaccinare sunt prevăzute vaccinuri care protejează împotriva a 11 boli.
„Vaccinarea ste cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase”, ne transmit specialiştii.

„Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteţi proteja copiii împotriva anumitor boli infecţioase precum rujeola, rubeola, poliomielita, tusea convulsivă, difteria, tetanosul, hepatita virală B, etc. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va şti să reacţioneze, să lupte împotriva infecţiilor, va fi pregătit pentru a combate rapid şi eficient boala”, au precizat oficialii INSP.

Aceştia mai atrag ataneţia că, prin vaccinare, se asigură atât binele propriuşui copil, cât şi al comunităţii.
„Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează se obţine imunitatea de grup, situaţie în care bolile nu se mai pot răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta”, au mai comunicat specialiştii.
Calendarul Naţional de Vaccinare prevede vaccinuri pentru 11 boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *