APIA a dat startul eliberării adeverinţelor aferente Campaniei 2020

Social

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că începând de astăzi, 15 mai 2020, eliberează adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Mai mult, pentru a respecta în continuare regulile de distanţare socială şi pentru a proteja sănătatea personalului propriu şi a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenţiei eliberarea adeverinţelor prin mijloace electronice (telecomunicaţii). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituţiilor bancare şi non-bancare adeverinţele eliberate.

În ce priveşte primirea Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2020, informăm că se realizează în continuare prin mijloace electronice, până la acest moment fiind depuse un număr de 604.271 cereri, pentru o suprafaţă de 4.969.969,53 ha.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă.

Documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele judeţene/locale APIA de care aparţin fermierii, arată un comunicat de presă, al APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *