Aplicația InfoCons este disponibilă acum în 33 de limbi printre care: limba de circulație internațională engleză, ucrainiană, dat fiind contextul actual și altele precum: turcă, franceză, maghiară, greacă, germană, spaniolă, italiană, albaneză, catalană, bulgară, croată, cehă, daneză, estonă, finlandeză, islandeză, irlandeză, letonă, macedoneană, feroeză, groenlandeză, luxemburgheză, sârbă, olandeză, norvegiană, poloneză, portugheză, rusă, slovacă, suedeză, informeaza Protecți Consumatorilor într-un comunicat.
Aplicația InfoCons vine în sprijinul refugiaților ucrainieni de pe teritoriul Europei cu informații utile în limba maternă.
Prin butonul SOS, aplicația InfoCons pune la dispoziție lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării.
SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc. traduse în limba de circulație internațională – engleză și limba țării selectate.
Prin scanarea codului de bare al produselor agroalimentare pe care refugiații ucrainieni le primesc ca ajutor sau pe care doresc să le achiziționeze, Aplicația InfoCons redă, în limba selectată:
-Ingredientele din produsul scanat;
-Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;
-Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;
-Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calori)
-Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);
-Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, având astfel posibilitatea de a crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete etc. Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, aplicația afișează instant numărul total de E-uri, cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii pot fi distribuite.
-Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.
Alerte rapide pentru produse alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate zilnic. Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc (de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor.
În acest sens, Aplicația InfoCons este un real ajutor pentru refugiații ucrainieni care tranzitează țările de pe teritoriul Europei, pentru ca aceștia să ia decizii în cunoștință de cauză.