Aproape 3 miliarde de lei în plus pentru programele naționale de sănătate, medici de familie și decontarea rețetelor

Social

Ministrul Sănătăţii a susţinut în Guvernul României Memorandumul care asigură Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fondurile necesare pentru finanţarea programelor naţionale de sănătate, medicilor de familie şi a decontării reţetelor, imformează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

“Urmare a demersurilor ministrului sănătăţii, Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu suma de 1,5 miliarde de lei credite bugetare şi cca. 1,1 miliarde de lei credite de angajament.

Suplimentările bugetare aprobate astăzi de Guvernul României vor asigura plata serviciilor medicale realizate de medicii de familie şi plata serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate, decontarea serviciilor din programele naţionale de sănătate, asigurarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare pentru tratamentul adecvat al pacienţilor înscrişi în programele naţionale.

Sumele aprobate prin Memorandum vor asigura de asemenea decontarea reţetelor eliberate pentru medicamentele compensate prescrise pacienţilor, respectiv, decontarea serviciilor medicale acordate pacienţilor în spitalele din străinătate.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *