Aproape două milioane de documente – eliberate online în anul 2023

Social

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, în primele unsprezece luni ale anului 2023, 1.931.374 de documente, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO.

În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 1.471.442 de extrase de carte funciară pentru informare şi 180.833 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. Documentele eliberate online, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În luna noiembrie 2023, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 151.878 de extrase de carte funciară pentru informare şi 21.383 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan. În perioada similară a anului 2022, ANCPI a eliberat online 140.378 de extrase de carte funciară pentru informare şi 16.073 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

Totodată, în cea de-a unsprezecea lună a anului 2023, platforma epay.ancpi.ro a înregistrat 6.862 de utilizatori noi şi 118.877 de comenzi online.
Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.
Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 22,6 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.
Serviciul de Comunicare al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *